Blog

Σύγχρονο και ολοκληρωμένο e-shop

Πρόκληση και ευκαιρία για τις σύγχρονες τοπικές επιχειρήσεις το ηλεκτρονικό εμπόριο

Το απρόβλεπτο γεγονός της πανδημίας βρήκε πολλές ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απροετοίμαστες και αντιμέτωπες με την άμεση ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Ο Ελληνας καταναλωτής είχε την ευκαιρία να επανεκτιμήσει τα οφέλη που του προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως η ασφάλεια των συναλλαγών, η εξοικονόμηση χρόνου, η ευκολότερη εύρεση καταλληλότερου προϊόντος, η σύγκριση τιμών και βέβαια όλα αυτά χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Από την πλευρά του επιχειρηματία προσφέρεται η δυνατότητα να ενσωματώσει στη λειτουργία της επιχείρησής του νέες στρατηγικές ανάπτυξης όπως είναι το ηλεκτρονικό επιχειρείν, προσθέτοντας ουσιαστικά νέες ροές εσόδων και άνοιγμα σε μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς, επίσης χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Ταυτόχρονα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός μιας επιχείρησης απαιτεί μεθοδικότητα, προγραμματισμό και «σωστές» επιλογές. Ο κάθε επιχειρηματίας θα αναθέσει στην εταιρεία το σημαντικό αυτό έργο για την επιχείρησή του και στη συνέχεια θα συνεργαστεί μαζί της για να οργανώσουν από κοινού τα βήματα για την επιτυχημένη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η επιτυχία της στρατηγικής του ηλεκτρονικού επιχειρείν έγκειται πρωτίστως στη δημιουργία ενός αξιόπιστου λογισμικού που θα περιλαμβάνει εύχρηστη και αισθητικά άρτια διεπαφή επισκέπτη – πελάτη, καθώς και ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης για τον επιχειρηματία.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) ως λογισμικό, ιδανικά, θα πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και όχι το αντίστροφο.

Η επιχείρηση στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την ανάδοχο εταιρεία (που θα αναπτύξει και θα υποστηρίζει το λογισμικό του eshop) θα πρέπει να εξασφαλίσει λογισμικό προσαρμοσμένο στη λειτουργία της και επεκτάσιμο σε νέες λειτουργίες όταν αυτές καταστούν αναγκαίες για την επιχείρηση.

Η ολοκλήρωση του λογισμικού του eshop πρέπει να συνοδεύεται από:

1. Υιοθέτηση πρακτικών ενίσχυσης της θετικής του φήμης. Αυτό επιτυγχάνεται με ενσωμάτωση έγκυρων πληροφοριών, διαφάνεια στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, εγγυημένη ασφάλεια εγχρήματων ηλεκτρονικών συναλλαγών, πιστοποιήσεις κ.λπ.

2. Επιτάχυνση της κερδοφορίας του με ενέργειες προώθησης στο διαδίκτυο.

3. Αξιόπιστη συνεχή υποστήριξη από την ομάδα που δημιούργησε το λογισμικό.

Ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια για την επιλογή αξιόπιστου αναδόχου για τη δημιουργία και υποστήριξη του eshop; H εξειδίκευση του, τα χρόνια της λειτουργίας, ο αριθμός των έργων που υλοποίησε και υποστηρίζει, το είδος και ποιότητα των έργων, η διασπορά των πελατών, η ύπαρξη νομικής υπόστασης.

Η εταιρεία think.gr ΑΕ ιδρύθηκε το 2000 από επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και αγάπη για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και την πληροφορική.

Από την αρχή της λειτουργίας της η εταιρεία επένδυσε ένα σοβαρό κεφάλαιο στην ανάπτυξη δικών της λογισμικών και στη δημιουργία αυτόνομης μονάδας Data Center μέσα στις εγκαταστάσεις της. Σκοπός της επένδυσης αυτής είναι η ποιοτική και εξατομικευμένη υποστήριξη των εφαρμογών από την ομάδα δημιουργίας της εταιρείας.

Οι εφαρμογές που ανέθεσαν στη think.gr σημαντικοί φορείς από διάφορα σημεία της χώρας ξεπερνούν τις 1.000 (έως σήμερα). Πολλές από αυτές χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σύνθετες και απαιτητικές και αποτελούν για την εταιρεία την καλύτερη διαφήμιση για τις ικανότητές της.

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες επιχειρήσεις επέλεξαν τη think.gr για τη δημιουργία και υποστήριξη ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου eshop με λογισμικό κατά παραγγελία.

Η think.gr AE είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων με τις πλέον προσαρμοσμένες και αξιόπιστες λύσεις της αγοράς σε συμφέρουσες τιμές.

Τηλ. επικοινωνίας 2421030393, email: info@think.gr.

Image gallery